Top

Räddningshelg i Uppsala.

I fredags åkte vi upp mot Uppsala för en hel helg med räddningsträning! Extremt roligt, nyttigt och lärorikt. På fredagen körde vi i ruiner för att sen åka vidare till Viktoria (Uppsala brandförsvars övningsanläggning). Där fick vi med våra hundar ta oss igenom en bana. Vi klättra upp på tak, och ner igen, åla igenom trånga gångar, ner med hundarna i kloaker och åla sig vidare, bära hundarna över farlig mark för att ta oss till en buss. För att sedan bli kallade en och en till en tågvagn (hundarna skulle bäras även dit) för att låta hunden söka efter en full konduktör 😉 Det var så himla roligt!

Lördagen var vi oxå på Viktoria. Då blev vi uppdelade i tre grupper och fick gå mellan 3 stationer. Vi började med mörker, och figge under mark. Sen vidare till ett ställe där vi skulle bära hunden på ryggen (som en ryggsäck) i en specialsele. Superroligt! 😀 Qaxi bara hängde och protesterade inte det minsta. Duktig tjej! Tredje stationen skulle vi leta i ett mörkt område inomhus med flera gångar, rum, rör och rök. Där gjorde vi frisök och hittade tillslut en figge under en soffa. Låg i en brunn 🙂 Bara matte som hade lite svårt att orientera sig där inne 😛

På eftermiddagen blev vi uppdelade i två grupper och fick sitta i karantän. Så blev vi utkallade för att komma till en olycksplats där vi skulle hjälpa till att leta efter överlevande! För att hamna i karantän igen och bli utkallade på ett nytt räddningsuppdrag 😀

Det jag tar med mig mest från lördagen är att verkligen försöka släppa kontrollen lös. Qaxi är så lydig i alla fall. En annan sak jag tar med mig är hennes sätt att vara i olika miljöer. Så skönt att hon tar sig fram överallt utan problem!


Här är från söndagen! Hundarna har varit uppbundna en hel del mellan passen. Oxå något jag uppskattar väldigt i min lilla hund. Att hon kan va så lugn och fin när hon ska 🙂 För att sen vara helt vild och galen om man vill det 😉

Det blev självklart sena kvällar, med gott vin och trevligt sällskap 🙂 Som det ska vara på läger 😉

På söndagen (vad fort helgen gick? Var ju fredag nyss…) så körde vi på Viktoria med. Vi har ju ruiner hemma. Så vi kände att vi fick ut mest av den platsen 🙂 Vi började med mörker sök. Eftersom vi knappt kört i mörker ville jag träna det. Qaxi var riktigt duktig 😀

Sen blev det ett ytsök i bussar, bussar som låg på sidan och tåg… Där märkte jag att vi inte befäst skallet riktigt än. Vi började ju med det för inte så länge sedan. Så jag är inte jätte förvånad. Men det är det jag ska lägga mest energi på just nu. Hennes agerande när hon hittat en figg. För hittar det gör hon 😉 Lite beröm åt mig själv som släppte kontrollen (lydnaden) lös 😉

Här kommer en film när hon söker igenom en buss 😀

Innan vi for hem jobbade vi på skallet och lek med figge. Våran instruktör Mats var snäll och ställde upp. Han är rolig han tycker Qaxi. Så det blev ett riktigt bra avslut innan vi begav oss hemåt.