Top

Skulle jag tycka mindre om Smilla för att hon är dålig mentalt?

Dessa rader fick jag mailat till mig här om dagen:

“Kanske du skulle accepterat det istället för att gå och tycka mindre om någon av dina hundar.”

Först blev jag riktigt ledsen. Sen blev jag riktigt förbannad! Vart i hela fridens namn har Smillas rädslor med hur mycket jag tycker om henne att göra? Inte ett himla dugg faktiskt.

Där emot kommer jag aldrig tycka om hennes dåliga mentalitet. Och jag kan nästan svära på att Smilla tycker lika illa om den som jag. Det är ju hon som får leva med den. Det är inte hennes fel att hon blev sådan. Det är den dåliga aveln på collie som gjort att hon blev sådan!

Jag kommer aldrig hålla tyst om collierasens allvarliga brister! Tro det eller ej, men den långhåriga collien ligger mig väldigt varm om hjärtat. Hundar kan inte prata. Så jag pratar faktiskt FÖR min Smilla när jag “klagar” över den dåliga mentaliteten.

smillavalp
Smilla som valp i mattes famn.
Inte trodde jag då att jag skulle få en collie som hade så extrema rädslor så hon inte kunde gå utanför porten utan att få panik och fly. Man bli riktigt ledsen när man ser sin älskade hund ha sådan panik och va sååå rädd…

Men som jag skrivit förut här i bloggen. Har vi jobbat och tränat. Varje dag. Aldrig kunde vi bara ta en promenad. Man var tvungen att planera allt i minsta detalj. Många gånger har vi tagit 1 steg fram och 10 steg bakåt… många gånger har det känts som det kommer aldrig att gå. Men jag gav faktiskt aldrig upp. Och vid 2 års ålder började jag se resultat av all träning jag lagt ner.

Och så här blev jag svarad:

“Att jag tror att du tycker mindre om henne kommer sig av det du själv skriver om dina collie i din blogg, många gånger skriver du väldigt nedsättande om dom…”
“…det är nämligen inte bara jag som reagerat på detta.”

VART skriver jag nedsättande om dom? Det undrar jag verkligen. Och alla ni andra som tydligen också tycker så? Det är fritt fram att kommentera i den här bloggen på det jag skriver! Att jag skriver nedsättande om rädslor, har inget med hur mycket jag tycker om min hund att göra!

smillasom08
Så här tycker Smilla och jag om sådant folk som tycker en massa men som inte har en aning om vårat liv!

smillabessie
Mina underbara collieflickor!