Top

Träning i ridhuset.

Tur vi har ett så himla fint ridhus att tillgå nu på vintern. Ridhuset är ljust och stort. Underlaget är lätt att gå på. Och då alla med häst är noga och mockar efter sig slipper man all skit som en del ridhus är fulla av. Och det vet väl alla vad många hundar tycker om det 😛 Det enda jag saknar är en spegelvägg. Borde väl finnas i alla ridhus? 😉

Vi var som sagt där och träna igår. Och jag är såååå nöjd med min lilla kängeru till hundunge !love!

kenzoEnda gången det var lite svårt att koncentrera sig tyckte barnet var om någon gjorde en inkallning eller apportering i närheten. Men med tanke på hur det såg ut när vi kom ut till tävlingsgruppen och träna för någon månad sedan har hon gjort enorma framsteg! Kan ha henne lös hela tiden med! Men när vi gick förbi Kenzo och hans matte kunde hon bara inte hålla sig, Kenzo är ju för gullig (se bilden till höger 😉 ). Måste hälsa tänkte barnet. Då blev matte sne. Sen fick vi gå förbi Kenzo några gånger, och när hon inte alls kolla på honom blev det belöning med kamp. Sen gick vi förbi igen och belöning med kamp 🙂 Man får inte springa fram till andra hundar utan mattes tillåtelse 😉

Men träningen gick iaf bra! Enda som var lite struligt var ingången. Säkert för vi knappt kört den 😉 Så matte får ta och skärpa till sig, så får vi köra det en stund varje dag ett tag framöver.

Fotgåendet börjar hon förstå lite grand var hon ska va, klickar mest för att få in henne i position (hon har en förmåga att fara ut från mig så långt).

Så fick hon en del sitt och ligg, trots att jag rörde mig en bra bit bort från henne. Så duktig så!

Det fick jag föresten med mig från Fanny Gott kursen. Använda frisignalen mycket mer än vad jag gjort! Vilket ger mig en mycket säkrare hund 🙂

Vi shejpa även stå. Det har hon börjat haja. Men hon är kängerun nummer 1!!! Haha!!! Skulle testa lite backa innan vi sluta (har inte kört det på bra länge)… då bjöd hon bara stå *s* Men tog inte lång stund innan det koppla i huvudet på henne och hon gjorde fina backanden! 🙂

Vi avsluta med att Victoria fick hålla barnet i halsbandet, så gick jag iväg och ställde upp. Gjorde en inkallning som avslutades med en kamplek. Lånade en kampleksak av Victoria som hon gjort av jeans. Superkul tyckte barnet! Sådan måste jag fixa till henne!

091117_qaxi_jobbet
Min underbart duktiga Qaxi på jobbet!!! Hon gör sin matte stolt!