Top

Smilla & matte i storstan.

I fredags tog Smilla och jag tåget till Göteborg för att hälsa på syrran.

Mamma följde med oss till tågstationen. Eftersom det blev lite bråttom på kunde vi inte vänta tills Smilla vågade gå på av sig självt (hon vägra kliva på det där tåget), så mamma lyfte på henne.
Väl i tåget var Prillan jätte duktig och låg ner hela vägen (ca 2½ timme) fram till Göteborg.
Av tåget var lättare att ta sig dock. Vi var framme vid 22 tiden och syrran kom och möte upp oss. Tur var väl det, annars skulle vi nog aldrig hittat rätt 😉 Vi hade ju med oss Mozart med (syrrans hund som lillasyrran lånat under en tid) så jag hade ju två hundar att hålla koll på.

Så var det dags för stadsbuss hem till syrran. Smilla som varken åkt tåg eller buss var jätte duktig och klev på bussen helt själv och satt sen fint och vänta tills vi skulle av igen.

Första natten var Smilla lite orolig och visste inte riktigt vart hon skulle sova. Men andra natten slockna hon direkt bredvid gästsängen som jag sov i. Vaknade sen bredvid mig i sängen med magen i vädret på morgonen som vanligt 😉

Under lördagen fick Mozart och Smilla vara ensama en stund medans syrran och jag var i stan och shoppade, vädret var inte det bästa och det regnade och var blött ute. Blev några småturer med hundarna med såklart 😉

Söndagen tog vi dock en rejäl promenad (solen lös från en blå himmel). Vi fick ta oss över en slags järnbro med hål (för att kor inte ska rymma). Smilla var faktiskt riktigt duktig, fast lite väl bråttom har hon. Så var det många andra träbroar. Vi gick längst en flod där det fanns bävrar. Fast det enda vi såg var ett nergnaget träd och en bäverhydda 😛

Efter den promenaden var hundarna minst sagt skitiga. Så vi tvätta dom i en mattvätt *fniss*
Det var ett slags badkar kan man säga som man fick lyfta i dom i.
Så Smilla har fått varit med om mycket denna helg 🙂

Klockan 17 på söndagen skulle vi resa hemåt igen. Eftersom det var första station och vi var någon kvart tidiga kunde vi i lugn och ro låta Smilla gå på tåget själv. Tog inte många sekunder innan hon klev på *duktig Smilla*. Så var hon lika duktig på hemvägen och hon låg ner hela tiden.

Väl hemma på Hallsbergsstationen kom söta Bessie *saknat* och mötte oss med mamma och lillasyrran.

När väl väl kommit hem var vi båda trötta. Och det blev nog ganska tidigt i säng 😉

Nu är det ny vecka! Och matte kommer att ha fullt upp.